فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
سال نهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • منصوره شمسی، علیرضا علمیه*، رامین شعبانی صفحات 926-937
    مقدمه و هدف

    بیماری پارکینسون، اختلال  مزمنی است که در نتیجه از بین رفتن، تقلیل یا آسیب سلول های عصبی تولید کننده دوپامین در جسم سیاه مغز میانی بوجود می آید .هدف این مطالعه تعیین اثر 8 هفته  تمرین قدرتی- استقامتی به همراه مصرف روغن زیتون بر عملکرد حرکتی و سطح استرس اکسیداتیو در مغز موش های صحرایی نر پارکینسونی بود.

    روش کار

    تعداد 48 سر موش صحرایی نر به صورت تصادفی به 8 گروه شامل کنترل، پارکینسونی، پارکینسونی+ روغن زیتون، پارکینسونی+ روغن ذرت، پارکینسونی+ تمرین، پارکینسونی+ تمرین+ روغن ذرت، پارکینسونی+ تمرین+ روغن زیتون، گروه سالم+ تمرین+ روغن زیتون تقسیم شدند. روغن زیتون و ذرت به صورت خوراکی روزانه 0/4 میلی لیتر به مدت 8 هفته به موش ها در گروه های موردنظر خورانده شد. ورزش استقامتی روی تردمیل 30 دقیقه با سرعت 11 متر در دقیقه و ورزش قدرتی، سه بار بالا رفتن از نردبان با وزنه بود. مالون دی آلدیید، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پر اکسیداز، بافت مغز و عملکرد حرکتی اندازه گیری شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس یک سویه استفاده شد.

    یافته ها

    سوپر اکسی دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز در گروه تمرین با مکمل روغن زیتون نسبت به گروه کنترل پارکینسون افزایش معنی داری داشت (50/0>p) و کاهش میزان مالون دی الدیید بعد از تمرین مشاهده شد (50/0>p). همچنین بهبود عملکرد حرکتی در موش های با تمرین و مصرف روغن زیتون نسبت به گروه کنترل پارکینسونی مشاهده شد (50/0>p).

    نتیجه گیری

    تمرین قدرتی استقامتی همراه با مکمل زیتون باعث بهبود عملکرد حرکتی و میزان آنتی اکسیدان ها در موش های پارکینسونی می شود.

    کلیدواژگان: پارکینسون، آنتی اکسیدان، تمرین ترکیبی، عملکرد حرکتی، روغن زیتون
  • شیوا نظری*، بهشته النگ، محمود حاجی پور صفحات 938-948
    مقدمه و هدف

    سوء تغذیه و عوارض ناشی از آن یکی از عوامل شناخته شده تاثیرگذار بر درمان کودکان مبتلا به سرطان می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثربخشی مداخلات تغذیه ای در کنترل و درمان سوءتغذیه در میان کودکان مبتلا به سرطان های شایع است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه کوهورت گذشته نگر است که در بخش فوق تخصصی هماتولوژی و انکولوژی بیمارستان تخصصی کودکان مفید انجام پذیرفت. جامعه آماری شامل کلیه کودکان کمتر از 18 سال بودند که به سرطان خون، سرطان غدد لنفاوی و نوروبلاستوم مبتلا شده بودند. نمونه گیری به روش غیر تصادفی انجام شد. ارزیابی تغذیه ای شامل اندازه گیری وزن، قد، دور بازو و محاسبه شاخص توده بدنی بود. صدک و Z-score وزن برای قد و در کودکان 2 سال به بالا صدک و Z-score شاخص توده بدنی محاسبه گردید و میزان شدت سوءتغذیه مشخص شد.

    یافته ها

    در مجموع 96 کودک مبتلا به سرطان های رایج اطفال مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد تفاوت زیادی از لحاظ میزان وزن در بین گروه های جنسی و میزان قد در بین کودکان مبتلا به سرطان های مختلف وجود نداشت. با توجه به نمودار 2، کاهش در شاخص توده بدنی در کودکان مبتلا به نفروبلاستوما، نوربلاستوما و لنفوما در بازه زمانی سوم مشاهده شد. نتایج نشان داد که تغییرات چشمگیر در میزان شاخص توده بدنی بر اساس جنسیت و در بازه زمانی مختلف وجود ندارد. تفاوت چشمگیری در بین دو جنس در نمودار Z score وجود نداشت، درحالی که در بازه زمانی دهم در دختران برخلاف پسران کاهش ناگهانی مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که در بیشتر شاخص های مورد بررسی، وضعیت تغذیه ای در تشخیص سرطان در گروه سنی کودکان در محدوده طبیعی قرار داشت. با این وجود، پیگیری طولانی مدت و مداوم گروه مورد مطالعه برای تعیین تاثیر وضعیت تغذیه ای آن ها در تشخیص و درمان ضروری است.

    کلیدواژگان: سوءتغذیه، سرطان، کودکان، ایران
  • زهرا ذبیحی رضایی، پژمان معتمدی، اکبر قلاوند* صفحات 949-957
    مقدمه و هدف

    بیماری پارکینسون دومین بیماری مخرب نورونی وابسته به سن است که از نظر بالینی با علایم حرکتی و غیر حرکتی مشخص می گردد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تمرینات مقاومتی دایره ای بر ترکیب بدنی و عملکرد جسمانی در بیماران مبتلا به پارکینسون بود.

    روش کار

    در پژوهش نیمه تجربی حاضر 20 بیمار مبتلا به پارکینسون به صورت تصادفی به 2 گروه تمرینات مقاومتی (هشت هفته تمرین مقاومتی، 3 جلسه در هفته) و کنترل (بدون تمرین) تقسیم شدند. قدرت بیشینه عضلات بالاتنه و پایین تنه با استفاده از روش اوکانر محاسبه شد. توان عضلانی آزمودنی ها با آزمون راه رفتن روی سطح شیب دار و VO2max با آزمون زیر بیشینه آستراند-ریمینگ سنجیده شد. برای تجزیه وتحلیل آماری از آزمون های t-test و تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    پس از دوره تمرین افزایش معنی داری در سطوح قدرت عضلات بالاتنه و پایین تنه (0/001>p)، توان عضلانی  (0/001>p) و VO2max (p<0/01) گروه تمرین نسبت به گروه کنترل مشاهده شد؛ ولی تفاوت معنی داری در وزن و شاخص توده بدن آنها مشاهده نشد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان گفت که هشت هفته تمرین مقاومتی دایره ای موجب بهبود عملکرد عضلانی و همچنین افزایش استقامت قلبی-تنفسی در بیماران مبتلا به پارکینسون می شود.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، تمرین مقاومتی، عملکرد جسمانی، ترکیب بدن
  • فاطمه فروغی نسب، عبدالحمید حبیبی*، روح الله رنجبر، مسعود نیکبخت صفحات 958-967
    مقدمه و هدف

    افزایش سن فرایند ناگزیر زندگی است که با افت عملکرد عضلانی ظاهر می شود. هدف این پژوهش تعیین تاثیر هشت هفته تمرینات مقاومتی بر سطوح سرمی کلوتو، میوستاتین و عملکرد عضلانی زنان میانسال بود.

    روش کار

    تعداد 20 نفر زن میانسال به صورت هدفمند با میانگین سن 2±42 انتخاب و به صورت تصادفی به گروه های تجربی وکنترل وارد شدند. آزمودنی ها به مدت 8 هفته، به تمرین پرداختند. 48 ساعت قبل از اولین جلسه و پس از آخرین جلسه تمرین نمونه خونی به میزان 5 سی سی از آزمودنی ها گرفته شد. پس از سانتریفیوژ، غلظت کلوتو و میوستاتین با استفاده از کیت و به روش الایزا اندازه گیری شد. عملکرد عضلانی افراد نیز با سنجش قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و توان انفجاری پاها سنجیده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هشت هفته تمرین مقاومتی، سطوح سرمی کلوتو را به طور معنی داری افزایش (0/05>p) و سطوح سرمی میوستاتین را کاهش (0/05>p) داده است. تمرین توانست عملکرد عضلانی را در این جمعیت افزایش دهد. تفاوت بین گروه تمرین و کنترل برای فاکتورهای (Body mass index) BMI، درصد چربی و درصد عضله معنادار شد (0/05>p)، اما برای فاکتور (waist to hip ratio)  WHRتفاوت معنادار نشد (0/05<p) نتایج آزمون همبستگی پیرسون بین کلوتو با قدرت عضلانی، استقامت عضلانی و توان انفجاری نیز معنادار بود (0/05>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج حاصله، احتمالا تمرینات مقاومتی با تنظیم فاکتورهای رشد عضلانی مثبت مانند کلوتو و منفی مانند میوستاتین، می تواند در بهبود وضعیت جسمانی و عملکرد عضلانی میانسالان نقش ایفا کند.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، عملکرد عضله، کلوتو، زنان میانسال، میوستاتین
  • امیرحسین دولتی ثمرین، فاطمه صباغ زیارانی، بهاره عبدنیک فرجام* صفحات 968-981
    مقدمه و هدف

    مطالعات نشان می دهد که واکسیناسیون موثرترین روش پیشگیری از ابتلا به کووید-19 می باشد. هدف از انجام این مطالعه ارایه ملاحظات واکسیناسیون بیماران مبتلا به بیماری های روماتولوژیک خودایمنی/خود التهابی، نقایص ایمنی، سرطان، دیابت، بیماری های مزمن تنفسی و قلبی-عروقی، برای پزشکان، کادر درمان و بیماران می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مروری، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی الکترونیکی علمی از جمله ISI ،Google scholar ،Scopus و PubMed  انجام شد. به روزترین و مرتبط ترین مقاله های معتبر که در سال های 2019 تا 2022 به چاپ رسیده اند، با موضوع واکسن های کووید-19 و واکسیناسیون بیماران مبتلا به بیماری های خاص مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    بیماران مبتلا به بیماری های خودایمنی، زمانی که فعالیت بیماری تحت کنترل است و عفونت همزمان وجود ندارد باید در برابر کووید-19 واکسینه شوند. سرکوب سیستم ایمنی با درجه پایین باعث کاهش پاسخ آنتی بادی به واکسن ها نمی شود. واکسیناسیون با همه انواع واکسن ها به جز واکسن های زنده تضعیف شده برای همه بیماران سرطانی، به جز افرادی که تحت درمان های ضد سلول B هستند موثر است. همچنین، واکسیناسیون افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای (چاقی، بیماری های قلبی-عروقی، بیماری های تنفسی و دیابت) که موجب افزایش خطر ابتلا به کووید-19 شدید می گردد، توصیه شده است.

    نتیجه گیری

    بهترین راه مقابله با ویروس کووید-19، بالا بردن پوشش واکسیناسیون جهت القا پاسخ های ایمنی در برابر این ویروس می باشد. توصیه می شود بیماران مبتلا به نقایص سیستم ایمنی مبتلا، افرادی که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند و نیز افراد مسن دوزهای تقویتی واکسن کرونا را دریافت نمایند.

    کلیدواژگان: ویروس SARS-CoV-2، کووید-19، واکسیناسیون، اثربخشی واکسن، بیماران خاص
  • نسیمه عالی زاده، امیرعباس مینایی فر*، حسین منتخب یگانه، فاطمه دانشمند صفحات 982-988
    مقدمه و هدف

    ویروس جدید کرونا در دسامبر 2019 در ووهان چین ظهور پیدا کرد. از آن زمان به بعد بیماری جدید پنومونی ویروس کرونا به سرعت در تمام دنیا گسترده شد و به تبع آن تلاش هایی برای پیشگیری، درمان یا کاهش عوارض آن در سرتاسر جهان صورت گرفت. این مطالعه با هدف بررسی اثر احتمالی گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بر محافظت افراد در مقابل این ویروس با اندازه گیری سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم خونی انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه از نوع نیمه تجربی است، در این پژوهش گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی 90 بیمار مبتلا به کرونا بستری در بخش عفونی بیمارستان شهید محمدی بندرعباس با  90 نفر سالم به عنوان گروه کنترل  با استفاده از روش Beutler و روش FRAP سنجیده شده و داده های حاصله با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون t مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد میانگین سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به کرونا از افراد سالم کمتر است و این اختلاف از نظر آماری به ترتیب0/01>p و 0/05>p تفاوت معنی داری را نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش سطح گلوتاتیون و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به ویروس کرونا کاهش می یابد لذا بنظر می رسد تقویت سیستم آنتی اکسیدانی در این بیماران ضروری باشد.

    کلیدواژگان: کرونا، گلوتاتیون، آنتی اکسیدان
  • مسعود کیخا، محسن کربلایی* صفحات 989-998
    مقدمه و هدف

    بر اساس مطالعات انجام شده در کشورهای غربی، ژن بیماری زای iceA1 را به عنوان یک ریسک فاکتور برای زخم های گوارشی در نظر می گیرند. مطالعه حاضر را با هدف ارزیابی تاثیر ژن iceA1 در تعیین علایم بالینی عفونت با هلیکوباکتر پیلوری مانند زخم های گوارشی و سرطان معده در بین جمعیت ایران انجام دادیم.

    روش کار

    یک جستجوی سیستماتیک با استفاده از پایگاه های استنادی ملی و بین المللی انجام شد و کلیه مقاله های چاپ شده مربوط به ارتباط ژن iceA1 و بیماری های دستگاه گوارش در جمعیت ایرانی از آگوست 2008 تا آگوست سال 2022 جمع آوری شدند.

    یافته ها

    تعداد 10 مقاله شامل 1967 بیمار در جستجوی مطالعات به عنوان مقالات واجد شرایط در نظر گرفته شدند. بر اساس یافته های این مطالعه میزان کلونیزاسیون با هلیکوباکتر پیلوری دارای ژن iceA1 در بیماران دارای زخم های گوارشی و سرطان معده به ترتیب 50/3% و 57/7% انداز گیری شد. ما ارتباط معنی داری بین ژن iceA1 و پیشرفت بیماری اولیه به سمت زخم گوارشی را در جمعیت ایرانیان مشاهده کردیم. همچنین بر اساس subgroup analysis نیز مشخص شد که ژن iceA1 خطر پیشرفت بیماری به سمت زخم معده و زخم دیودنوم را افزایش می دهد، در حالی که بر اساس نتایج حاضر ارتباط معکوس بین حضور این ژن و پیشرفت بیماری به سمت سرطان معده مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ژن iceA1 به طرز معنی داری ریسک ابتلا به زخم های گوارشی را افزایش می دهد و می توان آن را به عنوان فاکتور خطر برای ابتلا به بیماری های گوارشی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: هلیکوباکتر پیلوری، ژن iceA1، زخم گوارشی، سرطان معده، ایران
  • سیده سمیه سمایی، علی اصغر رواسی*، سیروس چوبینه، مریم دلفان صفحات 999-1009
    مقدمه و هدف

    تمرین هوازی همراه با مصرف مکمل پروبیوتیک با تنظیم بیان ژن، ظرفیت آنتی اکسیدانی را در بطن چپ بیماران مبتلا به دیابت بهبود می دهد. هدف از این مطالعه، تعیین اثر یک دوره تمرین هوازی همراه با مکمل یاری پروبیوتیک بر بیان ژن های  SIRT-1وFNDC-5 در بطن چپ موش های آزمایشگاهی نر مبتلا به دیابت القاء شده با استرپتوزوتوسین بود.

    روش کار

    در پژوهش تجربی حاضر، 30 سر موش نر دیابتی به پنج گروه 6 تایی تقسیم شدند; کنترل سالم (NC)، دیابتی (DC)، مکمل دیابتی (DS)، تمرین دیابتی (DT)، تمرین دیابتی با مکمل  .(DTS) القاء دیابت به همه گروه ها جز کنترل سالم با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (STZ) با دوز 60 میلی گرم بر هر کیلوگرم از وزن بدن بعد از 12 ساعت ناشتایی شبانه انجام شد. جهت تعیین بیان ژن های SIRT-1 و FNDC-5 از روش PCR- Real time استفاده شد و مقایسه گروه ها توسط آنووای یک طرفه در سطح آلفای 0/05 انجام شد.

    یافته ها

    بیان ژنSIRT-1  در گروه های DT و DTS نسبت به گروه DC به ترتیب (0/001<p) و(0/01<p) و بیان ژن FNDC-5 در گروه هایDT و DTS نسبت به گروه DC به ترتیب (0/05<p) و (0/001<p) افزایش معناداری داشتند.

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی همراه با مکمل پروبیوتیک با تاثیر بر تنظیم بیان ژن FNDC-5 در بطن چپ موش های آزمایشگاهی دیابتی، احتمالا می تواند دفاع ضد اکسایشی را افزایش داده و کاردیومیوپاتی دیابتی را بهبود دهد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، SIRT-1، FNDC-5، مقاومت به انسولین، مکمل پروبیوتیک
|
  • Mansooreh Shamsi, Alireza Elmieh*, Ramin Shabani Pages 926-937
    Introduction

    Parkinson's disease is a chronic brain disorder that occurs as a result of the loss, reduction or damage of dopamine-producing nerve cells in the substantia nigra located in the midbrain. The purpose of this study is to determine the effect of 8 weeks of strength-endurance training with olive oil consumption on motor performance and oxidative stress level in the brain of male parkinsonian rats.

    Materials and Methods

    48 male rats were randomly divided into 8 groups including control, Parkinson's disease, Parkinson's disease + olive oil, Parkinson's disease + corn oil, Parkinson's disease + exercise, Parkinson's disease + exercise + corn oil, Parkinson's disease + exercise + olive oil, healthy group + exercise. + olive oil. 0.4 ml of olive oil and corn oil were orally fed to rats daily for 8 weeks in the desired groups. Endurance exercise included exercising on a treadmill for 30 minutes at a speed of 11 meters per minute and strength exercise included climbing a ladder with weights three times. Malondialdehyde, superoxide dismutase, catalase, glutathione peroxidase, brain tissue and motor performance were measured.. One-way analysis of variance was used to analyze the data.

    Results

    Super oxymesmutase, catalase, glutathione peroxidase significantly   increased in the exercise group with olive oil supplementation compared to Parkinson's control group (p <0.05). In addition, a decrease in the amount of malondialdehyde after exercise was observed (p <0.05). Improvement of motor function was also observed in rats with training and consumption of olive oil compared to Parkinson's control group (p <0.05).

    Conclusion

    Endurance strength training with olive supplementation improves motor function and the amount of antioxidants in Parkinson's rats

    Keywords: Parkinson, antioxidants, combined exercise, motor performance, olive oil
  • Shiva Nazari*, Behashteh Alang, Mahmoud Hajipour Pages 938-948
    Introduction

    Malnutrition is one of the most important factors affecting the treatment process of children with cancer. The objective of the present study was to determine the effectiveness of nutritional interventions in controlling and treatment of malnutrition in children with common cancers.

    Materials and Methods

    The current study is a retrospective cohort study that was conducted in the Hematology and Oncology Department of Mofid Children's Hospital. All included patients were children aged <18 years with leukemia, lymphoma, and neuroblastoma. Sampling was done in a non-random way. Nutritional evaluation of patients included measuring weight, height, arm circumference and calculating body mass index performed by a pediatrician. The percentage and Z-score of weight for height and in 2 year old children and older, the percentage and Z-score of body mass index were calculated. Based on the obtained results, the severity of malnutrition was determined.

    Results

    A total of 96 children with common childhood cancers were studied. The results revealed that weight changes were not significant among sexual groups. Moreover, there was no significant difference in height between children with different cancers. Based on the diagram 2, a decrease in the BMI of children with nephroblastoma, neuroblastoma, and lymphoma was observed in the third period. The results showed that there was no significant difference in BMI based on gender and in different time periods. In the Z score diagram by gender, there was no significant difference between boys and girls, while in the tenth time period, unlike boys, a sharp decrease was observed in girls..

    Conclusion

    The results showed that in most of the investigated indicators, the nutritional status in the diagnosis of cancer in the age group of children was in the normal range. However, long-term and continuous follow-up of the patients with malignancy is necessary to determine the effect of their nutritional status on diagnosis and treatment process.

    Keywords: Malnutrition, Nutrition, Cancer, Children, Iran
  • Zahra Zabihi Rezaei, Pezhman Motamedi, Akbar Ghalavand* Pages 949-957
    Introduction

    Parkinson's disease is the second age-related neurodegenerative disease that is clinically characterized by motor and non-motor symptoms. The aim of this study was to determine the effect of circuit resistance training on motor neuromuscular function in patients with Parkinson's disease.

    Materials and Methods

    In this semi-experimental research, 20 patients with Parkinson's disease were randomly divided into two groups: resistance training (eight weeks of resistance training, 3 sessions per week) and control (without training). Maximum strength of upper and lower body muscles was calculated using the O'Connor method. The muscle Power of the subjects was measured by ramp power test and the VO2max was measured by the Astrand-Rimming sub-maximal test. T-test and analysis of covariance were run for statistical analysis.

    Results

    After the training period, a significant increase was observed in the strength levels of upper and lower torso muscles (p<0.001), muscle strength (p<0.001) and VO2max (p<0.01) in the training group compared to the control group; however no significant difference was observed in their weight and body mass index (p>0.05).

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that eight weeks of circuit resistance training improves muscle function and also increases cardiorespiratory endurance in patients with Parkinson.

    Keywords: Parkinson Disease, Resistance training, Physical function, Body composition
  • Fatemeh Foroughinasab, Abdolhamid Habibi*, Rouhalah Ranjbar, Masood Nikbakht Pages 958-967
    Introduction

    Aging is an inevitable process of life that occurs with a decrease in muscle function. The aim of this study was to determine the effect of eight weeks of resistance training on serum levels of klotho, myostatin, and muscle function in middle-aged women.

    Materials and Methods

    A total of 20 middle-aged women with a mean age of 42±2 were randomly assigned to experimental or control groups. Subjects practiced three sessions per week for 8 weeks., Blood samples of 5 cc were taken from the subjects 48 hours before the first session and after the last training session respectively. After centrifugation and separation of serum, the concentrations of klotho and myostatin were measured using an ELISA kit. Muscle performance was also measured by measuring muscle strength, muscle endurance, and the explosive power of the legs.

    Results

    The results showed that eight weeks of resistance training significantly increased serum klotho levels (p≤0.05) and decreased serum myostatin levels (p≤0.05). Resistance training was also able to increase muscle function in this sample. The difference between the training group and the control group was significant for BMI (Body mass index), fat percentage, and muscle percentage(p≤0.05), but not significant for WHR(waist to hip ratio)factor (p>0.05). The results of Pearson correlation test between klotho and muscle strength, muscle endurance and explosive power were also significant (p≤0.05).

    Conclusion

     Based on the results, resistance training can possibly play a role in improving the physical condition and muscle function of middle-aged women by balancing positive muscle growth regulators such as klotho and negative ones such as myostatin.

    Keywords: Resistance training, Muscle function, Klotho, Middle-aged women, Myostatin
  • Amirhossein Dolati-Somarin, Fatemeh Sabbghziarani, Bahareh Abd-Nikfarjam* Pages 968-981
    Introduction

    Studies indicate that vaccination is the most effective method of preventing infection with COVID-19. The purpose of this study is to provide vaccination considerations of patients with autoimmune/autoinflammatory rheumatologic diseases, immunodeficiencies, cancer, diabetes, chronic respiratory, and cardiovascular diseases for doctors, healthcare staff, and patients..

    Materiala and Methods

    In this review study, a search was done in scientific electronic databases such as ISI, Google scholar, Scopus, and PubMed. The most up-to-date, relevant, and   reliable articles published in 2019-2022 were used on the topic of COVID-19 vaccines and vaccination of patients with certain diseases.

    Results

    Patients with autoimmune diseases should be vaccinated against COVID-19 when the disease activity is under control and there is no co-infection. Mild immunosuppression does not reduce the antibody response to vaccines. Vaccination with all types of vaccines except for live attenuated vaccines is effective for all cancer patients, with the exception of those receiving anti-B cell therapy. Moreover, vaccination of individuals with comorbidities (obesity, cardiovascular diseases, respiratory diseases, and diabetes) which increase the risk of severe COVID-19 is recommended.

    Conclusion

    The best way to deal with the SARS-CoV-2 virus is to increase vaccination coverage to induce immune responses against this virus. It is recommended that patients with immune system defects, people who take immunosuppressive drugs, and the elderly receive booster doses of the Corona vaccine.

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19, Vaccination, Vaccine efficacy, Special patients
  • Nasimeh Alizadeh, AmirAbbas Minaeifar*, Hossein Montakhab Yegane, Fateme Danesheshmand Pages 982-988
    Introduction

    The new Coronavirus appeared in December 2019 in Wuhan, China. Since then, the new disease, coronavirus pneumonia, has spread rapidly throughout the world, and efforts have been made to prevent, treat, or reduce its complications worldwide. This study was conducted with the aim of investigating the possible effect of glutathione and total antioxidant capacity on the protection of people against this virus by measuring the level of glutathione and total antioxidant capacity of blood serum.

    Materials and Methods

    This study adopted a semi-experimental design, in which, glutathione and total antioxidant capacity of 90 patients with corona virus admitted to the infectious department of Bandar Abbas Shahid Mohammadi Hospital with 90 healthy people as a control group was measured by using of  the Beutler and the FRAP method. The data were analyzed using independent t-test in SPSS software, version 22.

    Results

    The results showed that the average level of glutathione and total antioxidant capacity in patients with corona virus is lower than that of healthy people, and this difference shows a statistically significant difference, P<0.01 and  P<0.05 , respectively.

    Conclusion

    Based on the results of this research, the level of glutathione and the total antioxidant capacity reduced in patients with corona virus. Thus it seems necessary to strengthen the antioxidant system in these patients.

    Keywords: Corona, Glutathione, Antioxidants
  • Masoud Keikha, Mohsen Karbalaei* Pages 989-998
    Introduction

    According to the studies conducted in Western countries, the iceA1 gene is considered as a risk factor for peptic ulcer. The present study was conducted with the aim of investigating the effect of iceA1 gene on determining the final clinical outcomes of H. pylori infection such as peptic ulcers (duodenum ulcer and gastric ulcer) and gastric cancer in the Iranian population.

    Materials and Methods

    A systematic search was conducted using national and international databases. All studies on the association between iceA1 and gastrointestinal diseases in the Iranian population were collected by August 2022.

    Results

    A total of 10 articles including 1,967 patients were considered as eligible studies. Based on the findings of this study, the rate of colonization with the H. pylori strains containing iceA1 in patients affected by peptic ulcers (gastric ulcer and duodenum ulcer) and gastric cancer was measured at 50.3% and 57.7%, respectively. In this study, a significant relationship was not observed between iceA1 gene and progression of primary infection to gastric ulcer in the Iranian population. In addition, according to subgroup analysis, it was found that iceA1 gene can increase the risk of duodenum ulcer, while there is an inverse relationship between this gene and progression to gastric cancer.

    Conclusion

    The results of this meta-analysis revealed that the iceA1 gene significantly increases the risk of duodenum ulcers and can be considered as a risk factor for gastrointestinal diseases in the Iranian population.

    Keywords: Helicobacter pylori, iceA gene, Gastric ulcer, Duodenum ulcer, Gastric cancer, Iran
  • Seyedeh Somayeh Samaie, AliAsghar Ravasi*, Sirous Choobineh, Maryam Delfan Pages 999-1009
    Introduction

    Aerobic exercise with probiotic supplementation improves the antioxidant capacity in the left ventricle of diabetic patients by regulating gene expression. The purpose of this study was to investigate the effect of an aerobic exercise training with complementary probiotic supplementation on the gene expression of SIRT-1 and FNDC-5 in the left ventricle of streptozotocin-induced diabetic male rats.

    Materials and Methods

    In this experimental research, 30 diabetic male laboratory rats were divided into five groups of six including, non-diabetic control (NC), diabetic control (DC), diabetic supplement (DS), diabetic training (DT), diabetic training supplement (DTS). Diabetes was induced in all groups except for non-diabetic control group by intraperitoneal injection of streptozotocin (STZ) at a dose of 60 mg per kilogram of body weight after 12 hours of overnight fasting. Real-time PCR technique was used to evaluate the gene expression of the SIRT-1and FNDC-5 and the comparison of groups was used by One way ANOVA at the alpha level of 0.05.

    Results

    SIRT-1 gene expression in DT and DTS groups compared to DC group, (p<0.001) and (p<0.01)   respectively, and FNDC-5 gene expression in DT and DTS groups compared to DC group (p<0.05) and (p<0.001) significantly increased

    Conclusion

    Aerobic exercise combined with probiotic supplementation can possibly increase the antioxidant defense and improve diabetic cardiomyopathy by affecting the regulation of FNDC-5 gene expression in the left ventricle of diabetic rats.

    Keywords: Aerobic exercise training, SIRT-1, FNDC-5, Insulin resistance, Probiotic supplement